Op zaterdag 16 september 2017 organiseert Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn voor de 13e keer de Hummel ZUIDHORuN. De hardloopwedstrijd  over 10 km is onderdeel van Loopcircuit Noord Nederland. Ook recreanten zijn van harte welkom. Zij kunnen kiezen uit 5 of 10 km. De organisatie is in handen van de Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn.

Ook dit jaar organiseren wij een Kind-ouderloop, hierbij lopen kind en ouder samen 1 ronde van 5 km. U loopt samen met uw kind tegelijk over de finish. Het is een recreatieve loop met alleen winnaars, die samen de 5 km in hun beste tijd hebben gelopen.

De start en finish is in de Molenstraat ter hoogte van De Dorpsvenne in het centrum van Zuidhorn. Onder een aparte tab staat de routekaart. De inschrijflocatie, de gymzaal van de brede school De Noordster aan de Rijkstraatweg 1 te Zuidhorn is op de routekaart met een i gemarkeerd. In de buurt van de inschrijflocatie zijn ruime parkeervoorzieningen. Tenslotte het verzoek om gebruik te maken van de in voldoende mate aanwezige toiletvoorzieningen.

Zoals uit de naam van de loop al blijkt ondersteunt Hummel Tuintotaal het initiatief van Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn. Daarnaast zijn het de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren die het mogelijk maken om dit loopevenement te organiseren.

Deelname aan de Hummel ZUIDHORuN is geheel op eigen risico.

 

                                        INSCHRIJVEN VIA: INSCHRIJVEN.NL

 

Hieronder staat informatie voor de deelnemers. De informatie is gerangschikt onder koppen, die in alfabetische volgorde staan. 

Aanvang

De Hummel ZUIDHORuN is op zaterdag 16 september 2017.

 • 15:00 start kinderloop
 • 16:00 start wedstrijdloop 10 km
 • 16:00 start recreantenloop 10 km en 5 km
 • 16:00 start kind-ouderloop 5 km

Afstanden

De Hummel ZUIDHORuN kent twee afstanden:10 en 5 kilometer.  De hardloopwedstrijd, onderdeel van het loopcircuit Noord-Nederland, gaat over een afstand van 10 km. De kind-ouderloop gaat over 5 km

De afstanden van de kinderloop zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Bereikbaarheid

Vanuit Groningen: neem de Friesestraatweg (N355) richting Leeuwarden. Op de rotonde voor Zuidhorn de eerste afslag richting Grijpskerk. Neem de eerste afslag links. De inschrijving en kleedruimte is in de gymzaal van de brede school De Noordster aan de rechterzijde van de rotonde. Parkeren is mogelijk bij het gemeentehuis aan de andere zijde van de rotonde

Vanuit Grijpskerk: neem de Friesestraatweg (N355) richting Groningen.  Ga op de rotonde bij Noordhorn rechtdoor en daarna de tunnel in. Neem na de brug over het van Starkenborghkanaal de eerste afslag rechts. De inschrijving en  kleedruimte is in de gymzaal van de brede school De Noordster aan de rechterzijde van de rotonde. Parkeren is mogelijk bij het gemeentehuis aan de andere zijde van de rotonde

Vanuit Grootegast: neem de N980 via Oldekerk/Niekerk naar Zuidhorn. Over de Faaner brug (Hoendiep) rechtdoor. Op de rotonde na het dorp Zuidhorn linksaf richting Grijpskerk. Daarna 1e weg links. De inschrijving en  kleedruimte is in de gymzaal van de brede school De Noordster aan de rechterzijde van de rotonde. Parkeren is mogelijk bij het gemeentehuis aan de andere zijde van de rotonde

Vanuit Leek: neem de Oude Postweg onder de A7 door via Pasop naar Enumatil. In Enumatil over de brug (Hoendiep) gelijk linksaf. Rij langs het Hoendiep. Op volgende kruising bij de Faanerbrug gelijk rechtsaf. Op de rotonde na het dorp Zuidhorn linksaf richting Grijpskerk. Daarna 1e weg links. De inschrijving en  kleedruimte is in de gymzaal van de brede school De Noordster aan de rechterzijde van de rotonde. Parkeren is mogelijk bij het gemeentehuis aan de andere zijde van de rotonde

Openbaar vervoer: van het treinstation Zuidhorn. Neem de uitgang naar het gemeenthuis en steek de rotonde over. De inschrijving en  kleedruimte  is in de gymzaal van de brede school De Noordster aan de andere zijde van de rotonde.

Categorieën

De uitslag van de wedstrijd wordt opgemaakt in categorieën op basis van geslacht en leeftijd. De categorieën van de wedstrijd zijn:

 • mannen senioren
 • mannen 40+
 • mannen 50+
 • mannen 60+
 • vrouwen senioren
 • vrouwen 40+
 • vrouwen 50+

De categorieën van de kinderloop zijn gebaseerd op leeftijd en zijn onderverdeeld in jongens en meisjes:

 • 4/5/6 jaar
 • 7/8 jaar
 • 9/10 jaar

ChampionChip/Tijdregistratie

De tijdregistratie vindt plaats met een chip op de achterzijde van je startnummer (BibTag). De chip registreert niet alleen ieders finishtijd, maar ook ieders starttijd. Hierdoor krijgt iedere loper een zuivere 'netto'-looptijd.

Drank tijdens de loop en na afloop

Waterposten zijn ingericht op ongeveer 3, 6, en 8 km. Na afloop krijg je een flesje AA Drink.

Garderobe

Je kunt tassen met kleding in bewaring geven in de gymzaal, waar ook de na-inschrijving plaats vindt. Bij het inleveren van je tas krijg je een bewaarbon. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van deze bon. De organisatie sluit iedere aansprakelijkheid voor het zoek raken en/of beschadigen van spullen uit.

Herinnering

Na de finish van de wedstrijdloop, recreantenloop krijg je bij inlevering van je startnummer een herinnering. Je startnummer kan je inleveren bij het  start/finish gebied op De Dorpsvenne in het centrum van Zuidhorn. Bij de kind-ouderloop krijgt alleen het deelnemende kind een herinnering na inlevering van het startnummer.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via inschrijven.nl . Op de dag van de Hummel ZUIDHORuN is inschrijven mogelijk vanaf 14.00 tot 15.30 in de gymzaal van de brede school De Noordster aan Rijksstraatweg 1 in Zuidhorn (nabij de rotonde bij het gemeentehuis, Hooiweg 9). In de buurt van De Noordster is voldoende parkeerruimte. Voor de kinderloop is de inschrijving alleen mogelijk op de dag zelf vanaf 14.00 uur tot 30 minuten voor aanvang van de loop.

Kosten

Deelnemen aan de Hummel ZUIDHORuN kost  € 8,00 dit is inclusief tijdregistratie. Bij voorinschrijven via internet krijg je 1 Euro korting.

Deelnemen aan de kinderloop kost € 2,50 (inschrijving alleen op de dag zelf mogelijk).

Kilometerpunten

De kilometerpunten worden door middel van borden aan de zijkant van de weg aangegeven.

Kinderloop

Speciaal voor de kinderen is er een kinderloop over diverse afstanden. De start van de kinderloop is om 15.00 uur. Er wordt per categorie gestart. Deelname aan de kinderloop kost € 2,50. Voor alle kinderen is een herinnering beschikbaar.

De categorieën van de kinderloop zijn gebaseerd op leeftijd en zijn onderverdeeld in jongens en meisjes:

 • 275 meter: 4/5/6 jaar
 • 550 meter: 7/8 jaar
 • 825 meter: 9/10 jaar

Kind-ouderloop

Samen met je kind een afstand van 5 km lopen en samen over de finish komen. Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar en een ouder die voldoende fit is om eigen kind bij te houden. Het kind heeft het startnummer voor de voorzijde van het shirt vastgemaakt. De ouder en het kind lopen gezamelijk 1 ronde van 5 km en komen ook gezamelijk over de finish. Doel is om samen de afstand van 5 km zo snel mogelijk te lopen. De tijd wordt geregistreerd door de chip achterop het startnummer. Naam van ouder en kind worden op internet gepubliceerd.

De kosten voor kind en ouder samen zijn €  8,-  dit is inclusief registratie van jullie tijd. Bij voorinschrijving zijn de kosten € 9.

Kleedgelegenheid

Omkleden is mogelijk in de gymzaal van de brede school  De Noordster aan Rijksstraatweg 1 . Er is hier beperkte douchegelegenheid. Kleding kan men in bewaring geven in de gymzaal. Vermissing of diefstal van kleding is op eigen risico.

Parcours

De Hummel ZUIDHORuN is een wegwedstrijd van 10 km voor wedstrijdatleten en recreanten. Het parcours is twee ronden van 5 km. Het parcours is geheel verhard en verkeersvrij. Start en finish zijn op de Molenstraat ter hoogte van De Dorpsvenne in het centrum van Zuidhorn. Vandaar gaat het verder over Frankrijkerlaan, Boslaan, Westergast, Van Starkenborgh Kanaal Zuidzijde, Sloep, Hoendiep Oostzijde, Brilweg, Adm Helfrichstraat, Burg. Cleveringalaan, Adm. de Ruyterstraat, Nieuwstraat en Molenstraat .

Klik hier voor het routekaartje.

Prijzen

Voor de wedstrijd over 10 km zijn er geldprijzen voor alle categorieën van het Loopcircuit Noord Nederland. Per categorie zijn er prijzen voor de 1e, 2e en 3e plaats.

Toiletten

In de gymzaal van de brede school De Noordster aan Rijksstraatweg 1 zijn toiletten en bij het start/finish gebied staan een aantal mobiele toiletten en plaskruizen voor de heren.

Verzorging

Waterposten zijn ingericht op ongeveer 3, 6, en 8 km. Na afloop krijg je een flesje AA Drink. Er is ook voldoende medische verzorging aanwezig.

Vragen

Als je vragen hebt voor de organisatie, kun je deze mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilligers

Dankzij de medewerking en het enthousiasme van omstreeks honderd vrijwilligers kan de Hummel ZUIDHORuN ieder jaar weer succesvol worden georganiseerd. Wil je meewerken aan de organisatie van de Hummel ZUIDHORuN stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitslag op internet

De uitslag en foto’s van de Hummel ZUIDHORuN worden vermeld op www.Hummelzuidhorun.nl  en www.loop-circuit.nl
De uitslag staat vermeld in categorieën naar leeftijd en geslacht (zie verder onder categorieën).